Impressum

www.parculferoviarilor.ro este dedicat inițiatvelor cetățenești de transformare și utilizare comună a Parcului Feroviarilor.

Inițatorii paginii sunt Fabrica de Pensule, Grupul pentru Dezvoltare Locală și Fundația AltArt, prin proiectele ”Fab Hub” și ”Ars Publica. Res Publica”.
”Ars Publica. Res Publica” este un proiect al Fundației AltArt dedicat activării Parcului Feroviarilor prin cultură și procese participative: ateliere deschise, consultări publice, concerte, rezidențe și intervenții artistice. Res Publica este, în același timp, și un colectiv interdisciplinar de design și acțiune socială format din artiști, sociologi, arhitecți și cetățeni.
”Ars Publica. Res Publica” este un proiect din cadrul programului ”Creația Contează. Artă pentru activarea Someșului și a Parcului Feroviarilor/Create to Connect”, realizat cu sprijinul Primăriei şi Consiliului Local Cluj-Napoca și al Uniunii Europene, Programul Cultura. Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național sau a Comisiei Europene. AFCN și Comisia Europeană nu sunt responsabile de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

”FabHub” este un proiect al Fabricii de Pensule, un spațiu comun/incubator de proiecte care încurajează colaborarea între artă, cultură și industrii creative. În viziunea noastră, construirea unui hub creativ presupune un efort comun. Scopul nostru este crearea unei platforme pentru căutare, definire, organizare și implementare de idei pentru un Cluj creativ.
”FabHub” este un proiect Urbaniada, cu sprijinul ING Bank, derulat de Fabrica de Pensule. Urbaniada este un concurs de proiecte ce au ca obiectiv principal ȋmbunătățirea calității vieții ȋn spațiul urban. Miza Urbaniadei este identificarea problemelor specifice spațiului urban românesc și soluționarea punctuală a acestora, prin proiecte concrete și prin ȋncurajarea dialogului ȋntre profeșioniști și instituții publice, precum și a parteneriatului ȋntre organizații neguvernamentale, arhitecți și urbaniști. Urbaniada este un proiect ING Bank.
Contact:
Fundația AltArt, office (@) altart (.) org
Fabrica de Pensule, cristina (@) fabricadepensule (.) ro
www.altart.org | www.fabhub.ro